Omamljujuća kuća u Zapadnoj Virdžiniji izlaže drveće kao živa umetnička dela

12.09.2014. | Inhabitat

Arhitektonski biro Travis Price Architects projektovao je kuću porodice Hejs (Hayes Residence) u Berkli Springsu, Zapadnoj Virdžiniji, koja se bukvalno uklapa u okolnu šumu.

To je jednostavan prostor sa povezanom gostinskom kućom koji nudi savršeni prostor za ljubitelje prirode, prvenstveno zahvaljujući svojoj staklenoj fasadi, plafonima od drveta i stablima koja štrče u enterijeru.

Rezidencija porodice Hejs je smeštena u gradiću Berkli Springs usred bujne šume u brdima Zapadne Virdžinije. Umesto da poseku drveće na parceli, arhitekte su odlučile da izgrade kuću oko njih i da uključe prirodu u svoj projekat.

Jednostavan dom od 185 metara kvadratnih se sastoji od glavnog dela sa odvojenom, ali spojenom gostinskom kućom. Glavni deo smešta spavaću sobu, kuhinju, trpezariju i dnevnu sobu, od kojih se svi mogu pohvaliti sa predivnim pogledima na šumu.

U unutrašnjosti doma su dominantna prava stabla koja su zatvorena u staklenim prizmama i podsećaju na živa umetnička dela izložena u svojim vitrinama. Plafon je napravljen od drveta i pojačava prirodni osećaj koji vlada u celom prostoru.

Kuća je blago izdignuta sa tla, i ima platformu koja se proteže duž oboda objekta. Zajedno sa staklenom fasadom i otvorenim unutrašnjim prostorom, suptilni dizajn rezidencije porodice Hejs deluje kao fini fotografski objektiv, koji ponovo otkriva lepotu okolnog pejzaža, sa njegovim lepršavim drvećem i obližnjim rekama.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...