Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

03.04.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Na atraktivnoj lokaciji u centralnoj zoni Novog Beograda, niče novi stambeno-poslovni objekat smešten u Bloku 32.

Stambeno-poslovni objekat Blok 32, na adresi Bulevar Zorana Đinđića 125, projektovan je u formi otvorenog bloka koji se sastoji od tri dominantna kubusa koji su povezani u najnižim etažama. Ovakav pristup u kome su metodom substrakcije naglašena tri dominantna kubusa donosi niz prostornih kvaliteta.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Na ovaj način obezbeđen je veći nivo privatnosti stambenih jedinica, bolja insolacija i provetrenost bloka, kao i dvostrana orijentacija velikog broja stanova.
U zapadnom delu kompleksa, prema postojećem pravoslavnom hramu, predviđen je poslovni prostor koji je projektovan kao fleksibilna struktura koja treba da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja.

Prostorni koncept bloka zadržava i afirmiše tradiciju modernizma koja je unapređena i transponovana u duhu savremenih pristupa u formiranju gradskih prostora. Primarni volumeni novoprojektovane strukture, kao i odnos prema postojećem pravoslavnom hramu kroz principe repeticije i ritma na klasičan način formiraju kompoziciono rešenje čitavog bloka.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

U nivou prizemlja postojećim projektom predviđeni su lokali u koje se ulazi sa nivoa pristupnih komunikacija i pjaceta. Dve poluatrijumske pjacete predstavljaju prostorne celine koje objektu daju poseban kvalitet zbog svoje pozicije koja je idealna za različite namene, poslovanje, trgovinu, ugostiteljstvo itd. Dijalog između arhitekture i prirode sproveden je dosledno od pristupnog zelenog javnog prostora, preko pjaceta do zelenih terasa u okviru stambenih jedinica.

Ulazi u stambene delove objekta predviđeni su sa uvučenih delova pjacete prema Bulevaru Zorana Đinđića i sa južne strane Bloka. Stambeni prostori organizovani su u dve prostorne celine u kojima je predviđeno 127 stanova, a za potrebe korisnika  biće obezbeđen i dovoljan broj parking mesta u okviru dvoetažne garaže.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Projektom kompleksa Blok 32 predviđeni su stanovi različitih struktura, od jednosobnih do petosobnih na tipskim etažama, kao i savremeno organizovani dupleksi na poslednjim spratovima.

Visok standard stanovanja podrazumeva i određeni komfor u zajedničkim komunikacijama, tako da je svaki od stambenih kubusa podeljen na dve celine koje imaju zasebne baterije liftova i zasebna stepeništa čime je broj stanova po etaži sveden na optimalnu meru.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Prostrani stanovi projektovani su u skladu sa konceptom savremenog, luksuznog stanovanja i održive arhitekture, sa velikim ozelenjenim terasama, dovoljno dnevnog svetla i prirodnom ventilacijom.

Naglašene horizontale u kojima dominiraju terase i žardinjere sa kvalitetnim zelenilom smeštene su u prvi plan u odnosu na osnovni korpus objekta, a svojim nepravilnim rasporedom po vertikali one stvaraju dinamičnu, pokrenutu strukturu naglašavajući temu zelene arhitekture u skladu sa najsavremenijim svetskim tendencijama u arhitekturi stambeno-poslovnih objekata.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Namera projektanta bila je da se Integracijom zelenila i arhitekture promoviše ideja o ekološkoj održivosti zgrade čime se poboljšava kvalitet života i svest o upotrebi energije i zaštiti životne sredine.

Spoj luksuza i savremene arhitekture - BLOK 32

Direktna prodaja:
Mobilni : +381 63 400 657
Mobilni : +381 63 400 658
Mobilni : +381 63 400 659
Mobilni : +381 63 400 269
office@blok32.rs

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...