Majstori umesto kupača na užičkom bazenu

02.09.2013. | Politika

Na užičkom pokrivenom bazenu u toku je popravni u avgustovskom roku. Tako Ere, u svom maniru, tumače sadašnje radove na popravci krova ovog kupališta, koje, mada svečano otvoreno pre 11 meseci, još nije proradilo. Apsurdna priča o sudbini užičkog zatvorenog bazena je poznata: građen novcem (više od 300 miliona dinara) lokalne samouprave i države svečano je uz defile, na isteku mandata prošle gradske vlasti, otvoren na Dan grada, 9. oktobra minule godine.

Međutim, kako se ispostavilo nije bio završen, zbog čega nije mogao da primi kupače. A kad su kasnije primećeni problemi prokišnjavanje krova i prevelika kondenzacija u objektu (voda je lila niz zidove, pucali su plafoni), uvidelo se da je bilo propusta prilikom projektovanja, izvođenja radova, kao i u nadzoru.

Valjalo je, stoga, popravljati naizgled završeno zdanje. Radovan Ristović, gradski većnik zadužen za ovu oblast, kaže da su proletos najpre popravljene solarne tube i da je time problem prokišnjavanja krova rešen.

- Ostalo je, međutim, nerazjašnjeno pitanje prevelike kondenzacije unutar objekta, uz prebacivanje krivice na projektanta, izvođača radova i nadzornog organa s jednih na druge. Gradska uprava je, da stvar razjasni, zahtevala nezavisno veštačenje. Stručna komisija je našla niz primedbi, s tim što su dve najvažnije: izolacija na krovu nije urađena kako treba, a nedovoljan je i kapacitet klima-komora koje rade izmenu vazduha. Budući da grad neće da izdvaja sredstva za naknadne popravke loše urađenog, zatražili smo od projektanta i izvođača radova da ulaganjem reše probleme – objašnjava Ristović.

Ovih dana, po novom projektu koji je prošao reviziju, majstori preduzeća "Putevi Užice" menjaju krovnu izolaciju i rade ostalo što je predviđeno.

- Očekuje se – dodaje gradski većnik – da poslovi budu gotovi tokom septembra posle čega bi bazen konačno mogao da primi kupače. Kao i da će radovi biti obavljeni kvalitetnije, nakon kojih bi kondenzacija, koje ima u svakom bazenu, i ovde bila u razumnoj meri. A pravi ispit za kvalitet urađenog uslediće tokom ledenih dana, sa izraženijom razlikom spoljne i unutrašnje temperature.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

BAUMIT SERBIA
BAUMIT SERBIA
BEOGRAD-KALUĐERICA
www.baumit.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...